Skip to content

Om mig

Douglas Cooper

Jag gillar utmaningar!

Jag heter Douglas och är en kreatör, redigerare och medievetare baserad i Stockholm, Sverige.

Jag har alltid haft ett stort intresse för redigering och film. Från att göra sketcher till att göra filmer och videos. Min drivkraft har alltid varit att lära mig nya saker i programmen och det gör jag än idag. Att lära sig något nytt som kan göra processen snabbare och bättre gör att jag vill fortsätta!

Färdigheter

Film

Film eller video har alltid varit en hobby, men jag ville göra någonting mer, något som få kunde! Därför köpte jag en drönare och skaffade mig ett drönarkörkort (A1/A2/A3) för att kunna fota och filma inte bara från marken utan nu också ovanifrån. Jag har alltid gillat tanken av att kunna fota och filma från vinklar som få kan se. Därför har det varit väldigt roligt att få lära mig att använda en drönare.

Ljud

Jag gillar att arbeta aktivt med ljud, både genom att skapa en podcast (där ljud är det enda som går att arbeta med), till att göra videos med olika sorters mikrofoner (att trixa med olika kompressorer och diverse limitors). Utöver detta har jag även alltid haft musiken nära hjärtat, både genom skolan som var en musikskola men även genom min hobby som DJ.

Media

Genom mitt arbete med min YouTube-kanal och mina studier på Södertörns Högskola har jag fått en stor förståelse för sociala medier och medier i stort.

Jobb

Jag har under årens lopp haft den stora äran att få jobba med företag som Leksands Folkhögskola, Lussetti Studios, Stockholms Stad m.fl. och hoppas att du vill jobba med mig!

Integritetspolicy

Program/Utrustning

Utrustning

Idag använder jag mig av en Panasonic Lumix DMC-G80 för att spela in videos och fotografera. Även om kameran inte är den senaste och bästa kameran fungerar den väldigt bra med många funktioner som gör den perfekt för mitt arbete. Jag har till exempel köpt en Panasonic DMW-AC10 AC-adapter + Panasonic DMW-DCC8 batteriadapter som gjort det möjligt för mig att spela in hur länge som helst med hjälp av en Elgato Camlink 4K (någonting som inte är möjligt med alla kameror). För att få ljud använder jag mig av en Røde NT1-A. Är jag ute och spelar in använder jag en Zoom H6 tillsammans med en Zoom SSH-6 Stereo shotgun. Som tidigare nämnt använder jag även en drönare för att spela in video och ta bilder med. För detta använder jag en DJI Mavic Pro som har några år på nacken men kan användas med rätt expertis.

Program

Mitt största fokus har legat på Adobes Creative Cloud där jag lärt mig en stor del av deras utbud. Adobe Premiere Pro var mitt huvudsakliga program under en längre tid. Men med tiden började jag även lära mig programmen Photoshop och After effects. På senare tid har jag även börjad jobba i både Illustrator, Audition och Indesign.

Utöver Adobes bibliotek har jag även använt mig flitigt av Affinity Design, Davincy Resolve/Final Cut samt fått grundläggande kunskaper i Blender.

Har jag kunskap i ditt program? Kontakta mig.