Skip to content

Appar på Google Play Store

Jag har skapat två appar, Simple Icon pack och Week. Båda apparna var ett försök att lära mig mer inom programmering både allmänt men även processen att publicera en app. Båda apparna publicerades på Google Playstore exklusivt eftersom Apples system var mer komplicerat och dyrare.

Week

Week var min första app som utgick från det simpla konceptet att visa veckans nummer. Även om konceptet var enkelt tog det relativt lång tid att få allting att fungera just eftersom det var mitt första projekt inom programmering samt Android.

Appen är webbaserad och går igenom en app som heter Apache Cordova vilket innebär att den fungerar genom en hemsida som jag byggt, därav blev det aningen lättare att bygga eftersom mindre delar byggdes i Android Studio. Det betyder även att appen kan fungera offline och kommer aldrig sluta byta veckonummer (sedan release 2017 har jag inte rört appen).

Det finns även några funktioner och roliga eastereggs, färgen på bakgrunden ändras exempelvis veckovis, under julveckorna snöar det även i appen!

Simple Icon Pack

Simple icon pack var ett projekt där jag fick lära mig mer om massproduktion av ikoner. På Android har du möjlighet att ändra ikoner för dina appar genom så kallade iconpacks. Jag ville därmed testa att göra mitt egna. Det slutade med att jag skaoade 2965 ikoner. Projektet var kul just eftersom jag både fick lära mig programmera i Android Studio men också att jag fick lära mig mer i Illustrator.

Projektet var kul men tog även mycket tid att göra, därav jag jag inte längre ikoner (just nu) till appen. Det finns däremot flera ikoner som fungerar till “allt” och därmed kan även de applikationer jag inte gjort ikoner till få en!

Appen kostar även pengar men har fått 100+ nedladdningar och flera positiva recensioner.