Skip to content

Snapchat Geofilters

  • May 3, 2019April 13, 2022

Snapchat Geofilters är inget nytt fenomen. Redan 2015 lanserade de funktionen och jag var snabb på bollen att börja göra mina egna till olika platser runt om i världen.

Kort och gott kan Snapchat Geofilters förklaras som ett sätt för Snapchatanvändare att visa var i världen de är. Är du till exempel i London kan du genom att svepa, när du tagit en snapchatbild, få in en sticker som visar platsen.

Hur gick det till

Mellan åren 2017 till 2019 skapade jag över 100+ Geofilter till flera olika platser runt om i världen. Idag är 30 stycken aktiva med över 200 000 000 visningar. Eftersom Snapchat aldrig publicerat vem som gjort vilka filter har jag valt att publicera dem här för att visa mitt arbete. Min största motivation till att göra dessa filter var att lära mig mer kring programmen Adobe Photoshop och Adobe Illustrator vilket jag i efterhand vill mena att jag gjort. Man skulle kunna säga att detta var min introduktion till Adobes “bild” program.

Här nedan visas de filter som är aktiva, jag har valt att skippa de filter som Snapchat valt att neka. Bor du i närheten kan du testa om de kommer upp!

Mina aktiva filter